Nu Wil Ik Graag Weten Welke Hars Kan Worden Gebruikt Voor Bikinilijn/Benen/Oksels

Welke Hars Best te Gebruiken Bij Bikinilijn, Benen en Oksels Harsen

Hoi,

Laatst kreeg ik een vraag van een klant van Harswebshop.nl over welke hars het beste is te gebruiken bij de gebieden: Bikinilijn, Benen en Oksels

Haar Vraag:

“Vorige week heb ik bij u een harsverwarmer gekocht. Nu wil ik graag weten welke hars kan worden gebruikt voor Bikinilijn/Benen/Oksels te harsen zonder dat deze al te snel breekt.

En verkoopt u dan ook losse pannetjes heb er namelijk andere hars in gedaan.

Groetjes L.”

Mijn Antwoord

“Beste L.,

Bikinilijn Harsen Harsen

Voor de Bikinilijn kun je het beste harde hars gebruiken.

Wij hebben daar een uitgebreide ebook over geschreven.

Klik hier om het Ebook te downloaden.

Om de juiste hars te bestellen kun je het beste hier klikken.

Oksels Harsen

Klik hier over een stukje uitleg over Oksels harsen. Als je Bikinilijn harsen door hebt dan is Oksels harsen vrijwel hetzelfde. Ook met harde hars. Waar je extra op moet letten is dat bij de oksel het haar drie richtingen op groeit.

Benen Harsen

Ik ga er even van uit dat het jouw eigen Benen zijn. Bij vrouwenbenen kun je de honinghars gebruiken. Klik hier voor de vloeibare honinghars.

De video voor gebruik van vloeibare hars op je been is nog onderweg. Ik heb alvast een korte gebruiksaanwijzing voor jou:

 • Verwarm de honinghars in een harsapparaat tot een temperatuur van +/- 65ºC 
 • Het aanbrengen van striphars kan gebeuren met een houten wegwerpspatels of een metalen harsspatel. 
 • Neem de gewenste hoeveel op de harsspatel. 
 • Plaats de spatel in een hoek van 85 á 90º op de huid. 
 • Strijk de wax in een vlotte glijbeweging en onder lichte druk uit op het te ontharen lichaamsdeel. (zeer dunne laag) 
 • Breng een harsstrip over de aangebrachte hars en druk deze aan. 
 • Verwijder de harsstrip in één beweging.

Losse pannetje

Een los pannetje heb ik voor jou. Klik hier om het pannetje te bestellen.

Ik hoor graag van je mocht nog vragen hebben.

Met vriendelijke groet,

Angela

Harsdocente

2 gedachten over “Nu Wil Ik Graag Weten Welke Hars Kan Worden Gebruikt Voor Bikinilijn/Benen/Oksels

 1. Beste mevrouw,

  Binnenkort heb ik mijn eind-examen lichaamsbehandeling vd schoonheidsspecialiste. Ik vind harsen echter nog steeds heel lastig. Vooral de benen.

  Of ik breng het te dik aan, of halverwege de baan moet ik de spatel weer opnieuw in de pot steken om de baan af te maken. Ook druipt ondanks dat ik afstrijk de hars soms van mn spateltje af.

  Daardoor ben ik ook te lang bezig met bijvoorbeeld 1 been. Ik moet zowel de voorkant als de achterkant van de benen harsen. Uiteindelijk moet ik alles kunnen harsen, want op m’n examen heb ik misschien niet de keus. Maar omdat de benen het langst duren wil ik me eerst focussen op de benen. Binnen 40 min moet alles geharst zijn.

  Ik las op uw site dat er een video zou komen. Wanneer komt hij?

  Met vriendelijke groet,

  Lydia Hirzallah

  • Beste Lydia,

   De video is helaas nog in de maak voor het harsen van de benen, maar ik kan je denk ik wel wat tips geven waar je wat aan hebt:

   1.
   Heb je een smalle of brede spatel voor het harsen van de benen? Ik gebruik zelf voor de benen een brede spatel, maar als je nog niet gewend bent om met een spatel te werken kan dat best wel meer geknoei opleveren.

   2.
   Op welke temperatuur heb je je wax staan? Ik heb mijn soft waxen gemiddeld op 65graden staan. De wax is dan een beetje zo dik als suikerstroop, dus wel werkbaar vloeibaar maar niet als water.

   3.
   Bij het oppakken van de wax strijk ik de achterkant van mijn spatel af aan een scraper bar of aan de binnenkant van de pot. Zodat er alleen aan 1 kant van de spatel echt wax blijft zitten. En terwijl ik naar de klant loop blijf ik mijn spatel bewegen (rond bewegen, steeds omkeren) zodat de wax ook aan de spatel blijft zitten en niet ervanaf valt.

   4.
   Bij het uitsmeren van de wax over het been zet ik mijn metalen spatel rechtop op het been, dus niet zoals je boter op een boterham smeert maar juist loodrecht op de huid. Veel mensen denken dan dat je je klant gaat snijden maar dat is echt niet zo. Je spatel is tenslotte bot.

   Je kunt ook anders langskomen voor een gratis workshop onderbenen harsen bij ons, dan kan ik je de tips en trucs ook laten zien en laten voelen. Misschien is dat handiger. Zie de link voor meer info daarover.. http://cursusharsen.nl/gratis-workshop-harsen/

   Mocht je meer vragen hebben, dan hoor ik het graag,

   Groetjes, Angela Jasai
   info@cursusharsen.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *