Haren Korter Maken en Harsen met Granaatappel Hars

Vraag:
“Graag je advies over het volgende: als er een man komt om te harsen voor zijn rug, buik en benen, maak je van te voren de haren korter met b.v. een tondeuse, of laat je het zo? Kun je eventueel ook harsen met een grote roller met granaatappel hars, deze is mooi vloeibaar en daardoor kun je heel snel werken.
Groetjes, H.”

Antwoord:
“Beste H.,

Bij het harsen van mannen (en vrouwen) waarvan de haren te lang zijn, is het risico op uitslag en meer pijn veel groter. Daarbij kunnen de haren afbreken en daardoor weer sneller terugkomen. In de salon zal ik echter nooit haartjes korter knippen of met de tondeuse bewerken, ik werk met potten hars en spatels. Met het korter knippen van haren is er een risico dat er haren in hars komen en mijn hars dan verontreinigd is. Vooraf adviseer ik de mensen wel over de gewenste lengte van het haar en verwacht ik dat de haartjes op de juiste lengte is tijdens de behandeling.

Het is zeker mogelijk om met een harsroller de grote delen van de man te harsen, het gaat snel en kan heel efficiënt werken. Persoonlijk ken ik de hars van granaatappel niet, maar als deze goed voor je werkt, dan gewoon gebruiken.

Succes,

met vriendelijke groet,

Angela Ganga-Jasai”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *