Het Geheim Van Shea Butter 100% PlantAardig

Tegenwoordig worden aan een heleboel Crèmeharsen en Harde Harsen extra verzorgende bestanddelen toegevoegd.

1 Van de veelgehoorde toevoegingen is Shea Butter of Karité Butter.

Wat is Shea Butter?
De Shea Butterboom groeit van nature in West Afrika, de bomen worden gemiddeld ongeveer 15 meter hoog en dragen vruchten die een beetje lijken op pruimen.

De pitten van deze vruchten kunnen zo’n 50% vet bevatten.

De groene zachte schil van de vruchten kan gewoon zo gegeten worden.

De boom zelf bloeit pas na 20 jaar. Na 30 jaar is het maximum aantal vruchten optimaal en zo blijft de boom dan 100 jaar bestaan.

De Oogst
Na het oogsten van de vruchten worden deze geschild en gedroogd in een leemoven.

Na het drogen worden de vruchten fijn gestampt. Deze massa wordt weer verdund met heet water en vervolgens opgeklopt. Door de hitte van het water smelt de boter uit de pulp en gaat daarna drijven.

De boter wordt afgeschept, dit is in het kort ongeraffineerde shea butter. Shea Butter zelf kan in deze vorm zo’n 2 jaar bewaard worden.

Wat maakt Shea Butter zo bijzonder?

  • Doordat er in Shea Butter een hoog gehalte aan onverzeepbare delen zit, is Shea Butter zeer werkzaam en goed te verdragen door de huid.
  • Andere werkstoffen zijn allantoine*, vitamine E en vitamine A
  • De verschillende werkstoffen in de Shea Butter stimuleren genezingsprocessen
  • De Butter dringt diep door in de huid, maakt de huid soepel en zacht
  • Daarnaast beschermt de Butter perfect tegen uitdrogen door zijn vochtbindende eigenschappen.
  • De Butter heeft ook verzachtende eigenschappen op de huid en in zijn pure vorm een SPF 3 tot 4.

Behandelmethoden met Shea Butter
Er zijn veel onderzoeken in Europa gedaan naar de verschillende behandelmethodes met Shea Butter.

Zo is gebleken dat Shea Butter droge huid, huidontstekingen, huidziekten en huidirritaties sterk tegengaat.

Van Nature Hypoallergeen
Shea Butter is van nature hypoallergeen en dus ook veilig voor de meest gevoelige huiden, zoals een babyhuidje.

Gebruik Shea Butter
Gebruik Shea Butter onder andere:

  • als lipbalsem
  • om een droge huid weer zacht en soepel te laten aanvoelen
  • bij eczeem, droge, schilferende of geïrriteerde huid
  • littekens en andere oneffenheden
  • bij een verouderende huid
  • zwangerschapsstriemen
  • luieruitslag
  • kleine wondjes
  • rheuma
  • pijnlijke spieren
  • ontstekingen
  • verbrandingen

Er zijn geen contra – indicaties voor het gebruik van Shea Butter.

In de levensmiddelen industrie wordt Shea Butter ook gebruikt om mee te koken of er vervanging van cacaoboter (geen grijze waas meer in chocolade!).

Is Shea Butter niet geweldig! En nog 100% plantaardig ook!

Groetjes,

Angela

PS: GRATIS Leren Goed Een Bikinilijn Harsen?:
GRATIS Handleiding

De Complete Stap-Voor-Stap Uitleg “Hoe Jij Goed Een Bikinilijn Harst”.

Klik Hier om GRATIS Jouw Exemplaar te Ontvangen

*  Allantoïne komt in de natuur in tarwekiemen voor en is zeer geliefd in de cosmetica- en farmacie-wereld.Onze huid is zeer gebaat bij de vele gunstige effecten: verzachtend en kalmerend; keratolytisch (daardoor o.a. anti-schilferend/anti-roos); bevordering zacht-, glad- en gezond uiterlijk; onderdrukking van jeuk, irritaties, zonverbranding, ruwheid, kloven en barstjes; bespoediging celproliferatie (regeneratie, anti-age, huidverjonging), epithelisering en wondgenezing; versteviging van de wand van aderen, waardoor vorming van zichtbare rode en blauwe adertjes wordt tegengegaan. Zeer kleine concentraties zijn al toereikend voor een optimale werking

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *