Epileren Met Touw en de Moeilijkheden

Hoi,

Epileren met touw heeft bij het aanleren van de techniek zo zijn eigen moeilijkheden. De cursisten die komen leren epileren met touw (of epileren met draad) die hebben op kleine onderdelen wat moeilijkheden. Deze moeilijkheden zijn:

  1. Hoe draai je het draadje?
  2. Hoe leer je om 3 verschillende bewegingen in 1 x te kunnen doen?
  3. Leren om heel fijn en precies te werken

Hieronder leg ik per onderdeel verder in detail uit wat het probleem is.

1. Hoe draai je het draadje?

Hoe moet je het draadje vasthouden zodat je daadwerkelijk gaat epileren? De techniek om het draadje in een bepaalde volgorde te draaien zonder dat het draadje in de knoop raakt, en dat het draadje echt een keer wat doet, duurt bij de mensen vaak al een half uur om te leren.

Ik leer je 3 verschillende technieken tijdens de Cursus Epileren Met Touw. Dus als de ene techniek niet werkt dan zal de andere heus wel voor jouw werken. Ik zie ook vaak dat een ieder een favoriete techniek heeft om mee te werken.

2. Leren om 3 verschillende bewegingen in 1 x te kunnen doen

Het lukt om het draadje te draaien, scharnieren te schroeven. Het volgende probleem is om 3 verschillende bewegingen in 1 x te kunnen doen om een wenkbrauw-haartje te kunnen epileren.

Wat je daarbij vaak ziet is dat de mensen te veel nadenken:

  1. Eerst mijn vingers open en sluiten
  2. Dan mijn duim duwen
  3. Dan mijn hoofd

Op het moment dat je stopt met nadenken dan zie je dat het epileren veel makkelijker gaat, het moet een (beetje) automatisme worden.

Ik zie ook vaak dat mensen die gewend zijn om friemelig werk te doen, die vaak het leuk vinden om het fijne werk te doen. Die bijvoorbeeld al met nagels bezig zijn of veel hobby-dingen doen, dat zij het wat sneller oppikken dan mensen die grover werk doen.

Mensen die veel met hun handen werken pakken het toch ietsjes sneller op.

3. Leren om heel fijn te werken, leren om precies te werken

Laatste wat ik ook heel vaak zie is dat als je een haartje hebt geepileerd, dan gaat het er om dat je heel fijn gaat werken dat je heel precies gaat werken. Niemand is er blij mee als je ineens een halve wenkbrauw weg-epileert dat de andere halve wenkbrauw achterblijft.

Het moet natuurlijk wel een mooie wenkbrauw worden, het moet niet zo zijn dat je onstuimig aan het epileren bent en dat mensen achter blijven met lelijke wenkbrauwen.

Dus het in vorm brengen van wenkbrauwen (modelleren) moet met veel aandacht en heel veel precisie gebeuren, en dat leer je allemaal bij mij in de praktijk.

Wil je meer weten over de Cursus Epileren Met Touw?

> > > Klik Hier > > >

Veel succes!

Groetjes,

Angela

PS
Wil je een keer een Gratis Workshop uitproberen?

Gratis Workshop Harsen bij Cursusharsen.nl

Workshop Harsen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *